Investim în viitorul tãu!
Proiect selectat în cadrul Programului Operational Regional si cofinantat
de Uniunea Europeanã prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionalã.   
   
   
   
   

Ciricul astazi

    In acest moment, lipsa infrastructurii de agrement din zona ciric, foarte cautata de ieseni, limiteaza posibilitatile de destindere si de petrecere a timpului liber. Activitatile din zona, aflate la limita dintre turism-agrement-divertisment sunt insalubre, riscante si neatractive. In prezent, zona este degradata ca aspect si ca infrastructura. Peisajul nu e nici suficient de neumblat, astfel incat sa fie considerat salbatic, dar nici suficient de bine exploatat incat sa aiba valoarea adaugata a unei zone de agrement.
    In zona Ciric lipsesc in acest moment spatiile comerciale, toaletele publice, parcarile si semnalizarile pentru pietoni si biciclisti. Lipsa infrastructurii organizate permite accesul autoturismelor in padure, fapt ce duce la degradari ale terenului si poluare.
    Geografia zonei
    Zona Ciric, asa cum este cunoscuta in acest moment iesenilor, este o zona de odihna si recreere cu posibilitatea unor activitati mergand de la plaja, pescuit sportiv pana la traditionalul picnic in racoarea padurii.
    Geografic Ciricul este un curs de apa, afluent al raului Bahlui. Acesta formeaza cateva lacuri de baraj artificial: Dorobant, Aroneanu, Ciric I (10,7ha), Ciric II (11,3ha) si Ciric III numit si Venetia. Lacurile Ciric sunt de baraj artificial de lunca din Campia Moldovei, in partea de nord-est a municipiului Iasi.
mai multe informatii despre program gasiti la
www.inforegio.ro
Continutul acestui material nu reprezintã în mod obligatoriu pozitia oficialã a Uniunii Europene si a Guvernului României.