Home     Declaratii de avere     Relatia cu societatea civila     Acte de interes public     Turism     Sport
Switch to: English

Abonare newsletter
(Adresa e-mail)
 
Nu există evenimente programate pentru astăzi
Calendar ->

Vizitatori
Sunteti vizitatorul cu numarul : 5578433
Sunteţi aici: Home 4 Noutati 4 Detalii noutate

Primăria vrea să finalizeze bazinul olimpic cu fonduri europeneMunicipalitatea doreşte să finalizeze lucrările la bazinul olimpic din zona Grădinari. Acest lucru, care ar putea fi realizat cu ajutorul fondurilor europene, va fi realizat după finalizarea negocierilor cu un proprietar privat care deţine aproape 1.000 de metri pătraţi sub fundaţia bazinului.

„Inițial construcţia a început pe circa 20.000 de metri, iar acum mai sunt cam 8.000 de metri pătraţi. În momentul eliberării autorizaţiei de construire, bazinul olimpic era 100% pe domeniul public al Municipiului Iaşi, pus la dispoziţia Universităţii Tehnice şi a Ministerului Educaţiei, care de altfel este în continuare proprietarul acestui obiectiv. În prezent negociem cu proprietarul care deţine 980 de metri pătraţi de teren sub bazinul olimpic. Încă nu am reuşit să finalizăm schimbul de terenuri. Cert este că din partea Ministerului Educației există intenţia scrisă de a-l ceda autorităţii locale în vederea finalizării pe fonduri europene. După finalizarea schimbului de terenuri vom prelua bazinul printr-o Hotărâre de Guvern”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Investiţia în bazinul olimpic a demarat în anul 1990, iar până în anul 2010 s-au efectuat lucrări în valoare de 5,3 milioane lei. De-a lungul timpului, mai multe puneri în posesie în zona bazinului olimpic au dus la micşorarea suprafeţei de teren pe care a fost proiectată construcţia obiectivului.


Inapoi la index
Plata taxelor on-line
Institutii subordonate
Tur virtual Iasi
Harta oras
Turism in orasul Iasi
Stiri recente
Telefonul cetateanului : 984
TelVerde : 0800 801 008
 
 
Home     Declaratii de avere     Relatia cu societatea civila     Acte de interes public     Turism     Sport
copyright 2006 - 2009 Primaria Municipiului Iasi