Home     Declaratii de avere     Relatia cu societatea civila     Acte de interes public     Turism     Sport
Switch to: English

Abonare newsletter
(Adresa e-mail)
 
Nu există evenimente programate pentru astăzi
Calendar ->

Vizitatori
Sunteti vizitatorul cu numarul : 5578436
Sunteţi aici: Home 4 Noutati 4 Detalii noutate

Centrul de Informare Turistică, 10 ani de la înfiinţareÎn luna august s-a împlinit un deceniu de la înfiintarea la Iasi a Centrului de Informare Turistica, ca structura a Primariei. Misiunea sa este de a promova Capitala Moldovei ca valoare culturala, istorica, economica si religioasa în context european.

Proiecte de succes

Primii pasi ai Centrului de Informare Turistica (CIT) au fost facuti în directia utilizarii mijloacelor publicitare în vederea informarii si influentarii publicului si a cautarii canalelor de comunicare optime pentru accesul consumatorilor la produsul turistic Iasi. Proiectele „Vino sa-mi cunosti orasul!”,  „Beautiful Moldova”, „S.T.E.P. în Tourism” sau „Descriptio Moldaviae” au ajutat la o promovare eficienta a regiunii si includerea în trasee mai lungi ce cuprind si Republica Moldova, dar si alte judete din România. Printre colaboratorii importanti ai CIT se numara Institutul Francez, a carui implicare în debutul activitatii, în anul 2006, a conferit încredere si dorinta de a face lucruri interesante, asociatiile de mesteri populari, Universitatea „Al. I. Cuza”, muzeele iesene si multe dintre unitatile de cazare si agentiile locale.

Perfectionare si informare

Unul din proiectele cele mai interesante ale CIT este «S.T.E.P. In Tourism»  – Study, Training, Education for Professional in Tourism care are în vedere o abordare pe termen lung a strategiei de promovare. Prin Asociatia STEP s-au realizat numeroase sesiuni de pregatire în domeniul Managementului în Turism si s-a facilitat participarea studentilor si elevilor ieseni la proiecte europene de promovare a culturii si turismului din regiune. Între 50 si 100 de tineri din Iasi au fost implicati în schimburi de experienta în Italia, Polonia sau Bulgaria. Anual, au loc la Iasi multe seminarii, conferinte, congrese. CIT furnizeaza participantilor la aceste evenimente materiale promotionale, harti cu informatii turistice. Astfel, sute de oameni afla zilnic tot mai multe lucruri noi si interesante despre oras.

 

Iesenii, promotorii propriului oras

Pentru ca cei mai eficienti ambasadori ai unui oras sunt tocmai locuitorii acestuia, CIT a pregatit doua concursuri prin care sa îi determine pe acestia sa constientizeze frumusetea orasului în care locuiesc si sa îi provoace sa împartaseasca si altora impresiile lor. Se organizeaza în fiecare an, cu ocazia Sarbatorilor Iasului, doua concursuri cu premii – concursul Iasul tau (fotografie) si concursul (Re)cunoaste Iasul – de recunoastere a unor obiective turistice – cu zeci de participanti la fiecare editie. O alta activitate cu impact este participarea la târgurile de turism nationale si internationale. Londra, Berlin, Paris, Barcelona, Veliko Trnovo, Chisinau, Bucuresti, Cluj Napoca – toate au fost experiente interesante si ocazii pentru a constata înca o data interesul crescut pentru vizitarea orasului Iasi. De la inaugurarea Centrului de Informare Turistica, entuzaismul a fost cuvântul cheie. Au fost fructificate multe oportunitati, au fost gasite altele noi si poate surprinzatoare. Planurile noastre de viitor includ participarea activa la redactarea strategiei de dezvoltare turistica si la crearea unui brand al Iasului, a declarat Anca Zotta, directorul Centrului de Informare Turistica Iasi.

 Inapoi la index
Plata taxelor on-line
Institutii subordonate
Tur virtual Iasi
Harta oras
Turism in orasul Iasi
Stiri recente
Telefonul cetateanului : 984
TelVerde : 0800 801 008
 
 
Home     Declaratii de avere     Relatia cu societatea civila     Acte de interes public     Turism     Sport
copyright 2006 - 2009 Primaria Municipiului Iasi