Home     Declaratii de avere     Relatia cu societatea civila     Acte de interes public     Turism     Sport
Switch to: English

Abonare newsletter
(Adresa e-mail)
 
Nu există evenimente programate pentru astăzi
Calendar ->

Vizitatori
Sunteti vizitatorul cu numarul : 5587701
Sunteţi aici: Home 4 Evenimente 4 Sport


 


ANUNŢ PUBLIC

 

            Consiliul de Administraţie al S.C. FOTBAL S.A. Iași, organizează prin Comitetul de nominalizare constituit prin hotărârea Consiliului de Administraţie, selecţia prealabilă în vederea desemnării
directorului general al societăţii.
 
   Conditiile de participare si criteriile de selectie pot fi vizualizate aici.

 
____________________________________________________________________________________________

 UAIC traverseaza EUROPA...pe DUNARE
 
 Joi, 26 iulie Marin Chirazi, decanul Facultatii de Educatie Fizica si Sport si Alin   Vorniceanu, masterand in cadrul aceleasi facultati, au inceput cursa in doborarea recordului de parcugere a fluviului Dunarea, partea navigabila, fiecare cu caiacul lui, din Ulm, Germania pana in Sfantu Gheorghe, Marea Neagra. Traseul are aproximativ 2700 km, ultimul record (nu e record mondial, nu sunt facute demersuri in aceasta privinta) fiind de 42 de zile, obtinut tot de doi romani in cursul anului curent.
         Vineri, 24 august, caiacistii au ajuns la destinatie, dupa parcurgerea intregului traseu, stabilind un nou record de 30 zile. Cei doi practicanti de caiac nu au fost lipsiti de incercari fizice si psihice, reusind sa isi atinga norma zilnica de 100 km/ zi doar dupa iesirea din Germania unde au fost obligati sa evite 10 baraje (timp de cateva zile au parcurs minim 15 km pe jos, carand caiacul pe dupa cap cu un sistem inventat de Marin Chirazi, tocmai pentru a proteja mainile)
         Prin proiectului desfasurat sub egida Iasi Oras European al Sportului s-a reusit doborarea recordului, promovarea Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi, a orasului Iasi si a Romaniei pe tot traseul european, cat si elaborarea unui proiect de cercetare. Cei doi practicanti de caiac au beneficiat de monitorizarea permanenta a indicatorilor fiziologici, din care vor rezulta informatii relevante despre oboseala rezultata din efortul fizic si psihic indelungat.


SAH IN GRADINITE
 
       Miercuri, 28 mai, incepand cu ora 16.00, in Sala Mare a Palatului Roznovanu se va desfasura concursul Sah in Gradinite, editia a XIX-a. Fiecare gradinita va fi reprezentata de cate o echipa. 
       Echipele vor fi compuse din doi baieti si o fata, si rezerve (un baiat si o fata). In total vor fi 150 de participanti cu varste cuprinse intre cinci si sapte ani.
       Taxa de participare este de 30 lei/ echipa iar primele sase echipe clasate vor primi premii ce constau in ceasuri de sah, sahuri, medalii, cupe si diplome de participare.

SAH IN SCOALA
 
       Joi, 29 mai, incepand cu ora 16.00, in Sala Mare a Palatului Roznovanu se va desfasura concursul Sah in Scoala, editia a XI-a. Echipele vor fi compuse din doi baieti si o fata, si rezerve (un baiat si o fata). 
       Concursul se va desfasura pe doua grupe de varsta: 25 de echipe formate din elevi de clasa a I-a si a II-a si 15 echipe formate din elevi de clasa a III-a si a IV-a. Echipele vor fi compuse din doi baieti si o fata, si rezerve (un baiat si o fata). In total vor fi 150 de participanti cu varste cuprinse intre 7 si 11 ani.
       Taxa de participare este de 30 lei/ echipa iar primele sase echipe clasate vor primi premii ce constau in ceasuri de sah, sahuri, medalii, cupe si diplome de participare.

CUPA IASULUI LA FOTBAL LICEE  
 
      Incepand cu 23 mai,  se desfasoara Cupa Iasului la Fotbal Licee, feminin si masculin. La fotbal masculin s-au inscris 12 echipe impartite pe trei grupe: grupa I: Colegiul National „M. Eminescu” (gazda), Colegiul Tehnic „Gh. Asachi”,  Grup Scolar Economic de Turism, Liceul Pedagogic „V. Lupu” ; grupa II: Grup Scolar "Consantin Brancusi", Grup Scolar Stefan Procopiu, Liceul Teoretic Dimitrie Cantemir (gazda), Grup Scolar Constantin Brancusi; grupa III: Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza” (gazda), Grup Scolar CFR Iasi, Liceul cu Program Sportiv si Liceul Teoretic „Miron Costin”
      La fotbal feminin s-au inscris 3 echipe grupate intr-un singur esalon:  Colegiul National „M. Eminescu” (gazda), Colegiul Tehnic „Gh. Asachi” si  Liceul Teoretic Dimitrie Cantemir.
      Primaria Municipiului Iasi si Fundatia Sportului Iesean vor oferi premii in bani, cupe si diplome de participare.


JOCURILE NATIONALE SPECIAL OLYMPICS
 
      In perioada 1 - 4 iunie au loc in premiera la Iasi Jocurile Nationale Special Olympics, editia a IX-a. Evenimentul este dedicat sportivilor cu dizabilitati intelectuale si este organizat de Fundatia Special Olympics, in parteneriat cu Primaria Municipiului Iasi, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Iasi, Fundatia Casa Sperantei si Fundatia Sportului Iesean.
      Editia Jocurilor Nationale Special Olympics de la Iasi include 4 tipuri de competitii sportive atletism, bocce, inot si mers prin apa, cu preliminarii care vor avea loc in primele 2 zile ale evenimentului si finale cu acordare de premii in zilele de 3 si 4 iunie.
      Un moment inedit al evenimentului il va constitui ceremonialul Flacara Sperantei din seara zilei de 2 iunie, cu aprinderea si purtarea flacarii de catre mari sportivi de performanta, care sa transmita comunitatii iesene si nu numai, ideea ca integrarea sociala a persoanelor cu dizabilitati prin sport este foarte importanta pentru ca sportul insufla energie, incredere in sine si bucuria de a trai.
      Jocurile Nationale Special Olympics vor inregistra prezenta a 250 de sportivi din toata tara, din care 100 de sportivi vor fi din judetul Iasi.
      Numarul de voluntari implicati in acest eveniment, la organizarea competitiilor sportive si evaluarea starii de sanatate a participantilor va fi pe masura: 250 de voluntari, ceea ce indica un raport de 1 la 1 intre acestia si sportivi. 70% dintre voluntari vor fi elevi de la Liceul cu Program Sportiv si studenti de la Facultatea de Educatie Fizica si Sport si Universitatea de Medicina si Farmacie „Gr.T.Popa”.

sursa articol: www.newsiasi.ro

TURNEU TENIS AMATOR
 
      Incepand cu 20 mai, in cadrul cluburilor sportive Coreco si CFR se desfasoara Turneul de Tenis de Camp pentru Amatori
      Concursul este compus din doua turnee de single si un miniturneu de dublu. Pentru turneele single s-au inscris 48 de participanti, iar pentru turneul de dublu opt echipe. 
      Primaria Municipiului Iasi si Fundatia Sportului Iesean in calitate de organizatori, vor acorda premiile ce constau in: premii in bani in valoare de 850 lei, cupe si trofee.
      Pentru rezultatele meciurilor si alte detalii puteti accesa www.tenisamator.ro.
  


IASI ADVENTURE RAID 2012
 
 
      In perioada 18-20 mai la Iasi se va desfasura prima etapa a Campionatului National de Off Road 2012.
      Această ediţie este una aniversară, Clubul de Offroad Iaşi împlinind 10 ani de la înfiinţare.    
      Evenimentul se va desfăşura în perioada 18-20 mai în Iaşi, startul oficial fiind dat vineri, 18 mai ora 8.30, în faţa Palatului Culturii.
      Toyota Iaşi Adventure Raid 2012 se desfăşoară simultan pe 3 grade diferite de dificultate:
      - Clasa Auto Standard - destinată maşinilor nepreparate
      - Clasa Auto Open - unde participă maşini pregătite, cu anumite limitări
      - Clasa Auto Extrem - maşinile sunt modificate într-o proporţie destul de mare şi gradul de dificultate al traseului este maxim.
      Programul de desfăşurare a Toyota Iaşi Adventure Raid 2012
      În ziua 1 (vineri, 18 mai) se va da startul oficial din faţa Palatului Culturii, la ora 8.30, după care maşinile se vor deplasa în coloană până în zona Bucium, de unde se va da startul tehnic.
      Traseele primelor două zile vor avea o lungime de 70 km, cu 2 probe speciale, pentru clasele Open şi Extrem, ce vor avea loc în zonele Bârnova, Dobrovăţ, Păun şi cabana Bucium (speciala Pavlov). Clasa Standard va avea de parcurs în ambele zile un traseu de aproximativ 110 km, cu o probă specială în zona Bârnova.
      Duminică, 20 mai, începând cu ora 10.00, la ERA Shoping Park, va avea loc proba superspecială. Cele trei clase vor concura în paralel în cadrul trialului.
Pentru prima dată, persoanele care vor să parcurgă traseul pe care merg concurenţii în concurs pot să o facă având la dispoziţie maşinile partenerului evenimentului - Toyota Iaşi şi un copilot profesionist care să îi îndrume pe traseu.
      Începând cu ora 14.00, la showroom-ul Toyota Iaşi, va avea loc festivitatea de premiere.
      Conform organizatorilor, la ediţia din acest an Toyota Iaşi Adventure Raid s-au înscris peste 50 de concurenţi. Invitat special: Vali Porcisteanu, Campionul Naţional de Raliuri al României în 2011.
      Prima etapă din Campionatul Naţional de Offroad, desfăşurată sub egida FRAS şi CNOR, este organizată la Iaşi în cadrul calendarului Iaşi Oraş European al Sporturilor 2012. Organizatorii mulţumesc pentru sprijin Primăriei Municipiului Iaşi, Prefecturii, Serviciului Poliţiei Rutiere şi nu în ultimul rând, Regiei Naţionale a Pădurii Romsilva.
 

Cupa studenteasca la fotbal

      Marti, 08 mai, in sala de sport a Liceului cu Program Sportiv a debutat Cupa Studenteasca la Fotbal in Sala.
      Echipele sunt formate din studenti ai  urmatoarelor universitati iesene: Universitatea  Alexandru Ioan Cuza, Universitatea de Medicina si Farmacie Grigore T. Popa, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Ion Ionescu De La Brad si Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi. 
      Rezultatele finale sunt:
 
      SEMIFINALE-14.05.2012
 
      Ora 16.00: AL. I. CUZA 1 – UTI 2  11-4 (4-0)
      Ora 17.00: UTI 1 – AGRONOMIE 2  5-1 (3-1)

      FINALA MICA-15.05.2012
     
      Ora 18.00: UTI 2 – AGRONOMIE 2  7-1 (3-1)
     
      FINALA MARE-15.05.2012
     
      Ora 17.00: CUZA 1 – UTI 1   6-1 (2-0)
 
 

Concurs de role
 
      Sambata, 5 mai, pe bulevardul Stefan cel Mare si Sfant, s-a derulat editia a VI-a a concursului de role, in prezenta a aproximativ 80 de participanti si 200 spectatori. Concurentii au primit din partea organizatorilor tricouri cu sigla concursului,  pentru a crea o atmosfera de reala competitie.
Vremea a fost perfecta pentru datul cu rolele, astfel incat cele sase reprize ale competitiei s-au desfasurat fara incidente.
      Categoriile de varsta admise in concurs au permis participarea tuturor celor care sunt pasionati de miscare si sport. Cel mai tanar participant al competitiei are varsta de 3 ani, iar cel mai in varsta- 37 ani, de altfel si castigatorul la categoria de varsta 18+. Castigatorii au fost premiati de consilierul local Sorin Avram Iacoban cu medalii, diplome si premii in bani in valoare de 3000 lei.
     Concursul a fost desfasurat sub egida  “Iasi, oras European al Sportului 2012”,  finantat de Primaria Municipiului Iasi si Fundatia Sportului Iesean. . Castigatorii au fost premiati de consilierul local Sorin Avram Iacoban cu medalii, diplome si premii in bani in valoare de 3000 lei.
                               
                                                                                 


  
Super Liga de Rugby: Poli Agro Unirea Iasi - CSM Bucuresti
 
    Sambata, 28 aprilie, ora 11.00 pe stadionul Tepro (cartierul Tatarasi) va invitam sa participati la etapa a IV-a din Super Liga de Rugby 2012, ocazie cu care veti putea urmari echipa Poli Agro Unirea Iasi evoluand pe teren propriu, impotriva CSM Bucuresti. Un lucru este clar: CSM nu va veni sa piarda. Speram la un meci echilibrat, cu surprize de ambele parti.
 
 

 

  
                                                      Concurs Skateboarding & Rollerskateing


       Asociația C.O.N.-TOUR în parteneriat cu Primăria Municipiului Iasi, Underground The Pub si Magazinul UMAN, vă invită la cea de-a II-a ediție a festivalului ARS URBANA, Iasi 4-6 Mai 2012. Acest festival, ce se va derula pe parcursul a trei zile în Underground The Pub, Galeriile Comerciale Ştefan cel Mare si pe Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, vine în sprijinul celor care susţin mişcarea underground ca formă de artă. Scopul acestui eveniment este de a promova cultura urbană sub toate formele ei şi de a educa publicul larg în legătura cu aceasta.
      Astfel, in data de 05 mai 2012, ora 10.00, pe Bulevardul Stefan cel Mare si Sfant (unde vor fi amenajate rampele) se va desfasura concursul de skateboarding si rollerskateing.

 

 
 Concurs de role
 
     Primaria Municipiului Iasi impreuna cu Fundatia Sportului Iesean organizeaza sambata, 5 mai 2012, ora 10.00, pe bulevardul Stefan Cel Mare si Sfant concurs de role . Categoriile de varsta sunt urmatoarele: sub 8 ani/ 8 - 10 ani/ 10 - 12 ani/ 12 - 15 ani/ 15 - 18 ani/ peste 18 ani. Inscrierile se fac chiar la inceputul concursului, incepand cu ora 09.00, pe baza de copie xerox a cartii de identitate sau a certificatului de nastere.  Premiile acordate sunt in valoare de 3000 lei asa ca va asteptam in numar cat mai mare!
 

 
European Cycling Challenge 2012
 
        Municipiul Iaşi promovează formele alternative de transport, ca mijloace de protecţie a mediului. De aceea, a decis să participe în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, Clubul de Ciclism şi Ecologie IaşiBike şi Asociaţia Green Revolution la o competiţie ce presupune utilizarea bicicletei ca mijloc de transport (deplasarea la serviciu, la şcoală, la cumpărături etc.) cu ţări precum Anglia, Grecia, Estonia, Italia, Spania. Competiţia „European Cycling Challenge” se va desfăşura în perioada 1 mai 2012 – 31 mai 2012, iar oraşul câştigător va fi acela care va înregistra cei mai mulţi kilometri parcurşi pe bicicletă la sfârşitul concursului, prin insumarea distanţelor parcurse de către fiecare dintre participanţi.
        Persoanele cu vârsta peste 14 ani, ce doresc să participe la această competiţie vor trebui să se înscrie pe pagina de internet www.endomondo.com/challenges/4370406 prin crearea unui cont personal şi să completeze la începutul şi sfărşitul concursului, pe pagina dedicată oraşului pe care îl reprezintă, câte un chestionar simplu ce conţine întrebări generale despre obiceiurile şi preferinţele participantului cu privire la metodele de deplasare.
La desemnarea oraşului câştigător, pentru asigurarea unei competiţii corecte, se vor verifica traseele parcurse de participanţii acelui oraş.
        Primăria Municipiului Iaşi va oferi premii pentru cei care vor parcurge în perioada 1 mai - 31 mai 2012 cei mai mulţi kilometri, după cum urmează:
        1.Premiul I – o tabletă IPad
        2. Premiul al II-lea – un sistem GPS
        3. Premiul al III-lea – un smartphone
        Vă aşteptăm să participaţi în această competiţie în echipa Iaşului!
        Pentru mai multe detalii va rugam sa consultati Regulamentul Oficial al concursului European Cycling Challenge 2012.Super Liga de Rugby. Poli Agro Unirea Iasi - CS Univesitatea Cluj 24-19


 


Super Liga de Rugby. Poli Agro Unirea Iasi – Steaua Bucuresti 20-54 (15-26)
     
      Sambata, 7 aprilie 2012 pe stadionul Tepro (cartierul Tatarasi) s-a desfasurat prima etapa din play-off-ul acestui sezon. 
      Steaua a invins echipa studenteasca, aceasta fiind la un eseu diferenta de punctul bonus, surprinzand de 3 ori defensiva stelista. 
      Echipa ieseana a fost felicitata pentru meci si speram sa se intareasca convingerea ca se pot bate cu CSM Bucuresti si Cluj pentru evitarea retrogradarii.
 
      Lotul stelist a avut urmatoarea componenta: Nicolae Nere, Bogdan Zebega, Madalin Baraulea, Cornel Tatu, Remus Necula, Alex Grigore, Viorel Lucaci, Daniel Ianus, Grigoras Diaconescu, Danut Dumbrava, Florin Ionita, Dan Vlad, Vasilica Pascu, Viorel Zamfir, Stefan Patrascu. Jucatorii de pe banca de rezerva au fost urmatorii: Sergiu Buzea, Mihai Popovici, Andrei Iliescu, Adrian Maftei, Marcel Mihalache, Cristian Moisei, Vlad Hodorca, Daniel Nainer.  
      Marcatorii pentru Steaua au fost: Dan Vlad (2 eseuri), Bogdan Zebega, Madalin Baraulea, Viorel Lucaci, Daniel Ianus, Remus Necula (cate un eseu), Stefan Patrascu (un eseu si 4 transformari) si Danut Dumbrava (3 transformari)
 
      Poli Agro Unirea Iasi i-a avut in componenta pe: Matase George, Nicu Manolachi, Bogdan Formagiu, Marius Bisoc,  Bogdan Crîsmaru, Constantin Pîslaru,  Stefan Drusca, Dragos Giusca,   Remus Hodoroaba, Nicu Ignea, Ciprian Cernescu, Vasilica Nicoara, Cristi Manole, Marian Morosanu, Amariei Florin. Jucatorii de pe banca de rezerva au fost urmatorii: Emanuel Drusca, Ionut Dimofte, Florin Bas, Marius Blejusca, Andrei Fînariu, Cosmin Strat, Ionut Zaharia, Alexandru Telesa.
       Au marcat: Ciprian Cernescu (2 eseuri), Stefan Drusca (1 eseu), Nicu Ignea (2 transformari).
Plata taxelor on-line
Institutii subordonate
Tur virtual Iasi
Harta oras
Turism in orasul Iasi
Citeste si
Sarbatorile Iasilor
Librex
Cucuteni
Târgul Meşteşugarilor
22 septembrie
Sarbatori de iarna
24 Ianuarie 1859 - Unirea la Iasi
Iasi 600
Earth Hour
1 iunie 2009
Ziua Familiei
Cupa Coabitarii, Editia I, 2013
Orasul Reciclarii 2014
Stiri recente
Telefonul cetateanului : 984
TelVerde : 0800 801 008
 
 
Home     Declaratii de avere     Relatia cu societatea civila     Acte de interes public     Turism     Sport
copyright 2006 - 2009 Primaria Municipiului Iasi