STRAZI REABILITATE

Considerând dezvoltarea axei de transport sud un vector esenţial in filosofia abordării prin intervenţii integrate a dezvoltării municipiului Iaşi, valoarea adăugată a acestei investiţii este data de ansamblul rezultatelor agregate.

Strada Nicolina

Strada Nicolina se desfăşoară între intersecţia de la Podul Roşu până la podul care traversează râul Nicolina. Este una dintre cele mai importante străzi din Iaşi, modernizată şi lărgită până la dimensiunile unui bulevard în jurul anului 1980. Strada este străbătută şi de o linie de tramvai, la care s-a renunţat în ultimii 10 ani. Modernizarea acestei străzi presupune îmbunătăţirea elementelor geometrice ale traseului atât în plan cât şi în profil longitudinal. S-a urmărit lărgirea parţii carosabile, fără a afecta proprietăţile din zonă, în vederea realizării pistelor pentru biciclişti. Se va asigura traficul pietonal prin realizarea trotuarelor din pavele pe ambele parţi.

Soseaua Nicolina

Şoseaua Nicolina continuă Strada Nicolina de la podul ce traversează râul Nicolina până la ieşirea din municipiul Iaşi spre municipiul Vaslui pe DJ 248. Lărgimea carosabilului creşte de la 4 la 6 benzi de circulaţie, spre capătul sudic de la ieşirea din municipiu, pe o mică porţiune fiind chiar 8 benzi. Modernizarea acestei zone presupune îmbunătăţirea elementelor geometrice ale traseului atât în plan cât şi în profil transversal. Se va asigura traficul pietonal prin realizarea trotuarelor din pavele pe ambele parţi.

Pasajul suprateran Nicolina

Traversarea căilor ferate din zona se realizează pe Pasajul Nicolina, cel mai mare pasaj rutier şi pietonal din Iaşi, de 460 de metri inclusiv rampele, înălţime maximă de peste 7 metri, 4 benzi de circulaţie şi 2 trotuare largi. Pasajul nu traversează doar căile ferate ci şi Bulevardul Nicolae Iorga, cu 6 benzi de circulaţie şi Strada Libertăţii cu 4 benzi de circulaţie în dreptul pasajului aerian. Intrările şi ieşirile auto pe şi de pe pasaj se realizează prin bucle sub formă de treflă de tipul celor aflate de-a lungul unor pasaje aflate pe autostrăzi, evitându-se astfel traversarea axului drumului.

"Investim in viitorul tau! Proiect selectat in cadrul Programului Operational Regional si co-finantat de Uniunea Europeana prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala"


Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia
oficiala
a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.